Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto czekoladowe z malinami, słodkie, a zarazem lekko kwaśne od malin i delikatnie gorzkie od czekolady. Idealne.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 126
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1228
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 211
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 126
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1228
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 211
Składniki
W rondlu rozpuszczamy masło, czekolady, kakao i mleko. Odstawiamy do ostygnięcia. Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej wąskim strumieniem dodajemy masę czekoladową, ciągle miksując na małych obrotach. Na koniec dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy całość na najmniejszych obrotach bardzo krótko, tylko do połączenia się składników. Dodajemy maliny i wykładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 30-35 min na funkcji góra i dół w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.