Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i wilgotne ciasto czekoladowe z nutellą w środku Ciasto bardzo łatwe do zrobienia i znika z blaszki w ciągu 1 dnia
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 919
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 919
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Cukier, wodę, olej i kakao przekładamy do rondelka , mieszamy i podgrzewamy jak na polewę. Następnie studzimy. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy pianę na sztywno i dodajemy: przestudzoną polewę, mąkę, żółtka, cukier puder, proszek oraz sodę. Ciasto pieczemy w 170C, góra dół przez 30 minut. Po upieczeniu i przestudzeniu ciasto dzielimy na pół (przekrajamy wzdłuż) Blaszka 25x40
Schłodzoną śmietankę 30% ubijamy na sztywno, dodać do niej serek oraz nutellę. Wszystko miksujemy, aż składniki się połączą. We wrzącej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Żeby zahartować krem do rozpuszczonej żelatyny dodać 2 łyżeczki kremu, wymieszać a następnie przelać krem z żelatyną do masy z nutellą. Chwilę jeszcze miksować i gotowe. Na spód ciasta wylewamy cały krem i rozsmarowujemy po całości. Krem przykrywamy druga połówką ciasta.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , następnie dodać śmietankę, wymieszać i polewa gotowa. Jeszcze ciepłą polewę wylać na ciasto a wierzch posypać orzechami. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin i można zajadać. Smacznego!