Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na przepyszne ciasto czekoladowe z orzechami włoskimi często nazywane murzynkiem. Ciasto z tego przepisu jest wilgotne, puszyste i rozpływa się w ustach. Idealnie pasuje do filiżanki pysznej kawy. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 583
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 755
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 251
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 583
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 755
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 251
Składniki
• Margarynę rozpuszczamy w garnku, a następnie studzimy • Do margaryny dodajemy cukier oraz jedno jajko, całość ubijamy na puszysta masę • W osobnej miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia • Do masy dodajemy porcjami wymieszaną mąkę i resztę jajek, ciągle ubijając
• Na końcu dodajemy posiekane orzechy, 3 łyżki kakao i całość mieszamy • Formę do pieczenia smarujemy margaryną i obsypujemy bułka tartą (nasza ma wymiary 24x24x6 cm) • Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i pieczemy bez termoobiegu na górnej i dolnej grzałce przez 40 minut • Masę wylewamy na formę i wkładamy do piekarnika