Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto - miłość od pierwszego kęsa.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąkę przesiać , wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, wymieszać, dodać rozpuszczoną czekoladę i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka.
Kiwi obrać , zblendować - 1 szklanka , dodać drugą szklankę wody , zagotować, rozpuścić galaretki o smaku kiwi. Pozostawić do zakrzepnięcia.
Śmietanę ubić na puszysto, wymieszać z serkiem mascarpone, dodać tężejącą galaretkę, wyłożyć na ciasto.
Ułożyć biszkopty.
Galaretkę o smaku cytrynowym rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia.
Krzepnące galaretki wylewać w przestrzenie między biszkoptami naprzemiennie, posypać kolorową skórką z owoców i wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce 4 godziny, podzielić na porcje.