Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto typu brownie z masą serową i malinami
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1179
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 92
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1179
Składniki
Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić na parze. W misce utrzeć miękkie masło razem z cukrem. Następnie dodać jajka, ubijać krótko mikserem po czym dodać roztopioną czekoladę, wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę i wymieszać wszystko dokładnie. Do blaszki wyłożonej papierem przełożyć ok 3/4 ciasta. (u mnie była to tortownica o średnicy 22cm). W misce wymieszać oba sery, dodać cukier i cukier waniliowy, jajka oraz budyń i wymieszać mikserem na gładką masę. Gotową masę serową przełożyć na ciasto czekoladowe i wyrównać. Na wierzch wyłożyć pozostałe ciasto czekoladowe (nie wyrównywać, pozostawić takie kleksy). Na koniec poukładać maliny. Piec w temperaturze 170 st ok 60 min