Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe z serem i malinami

Ciasto czekoladowe z serem i malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 680

Dodano:

Odsłon: 552

Mocno czekoladowe ciasto typu brownie z masą serową i malinami

Składniki

  • Ciasto czekoladowe:
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady (łącznie 200g)
  • 1 kostka masła
  • 180g cukru
  • 3 jajka
  • 100g mąki
  • Masa serowa
  • 250g sera twarogowego na sernik
  • 250g serka mscarpone
  • 2 jajka
  • 2 opakowania cukru waniilinowego
  • 2 łyżki cukru
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
  • dodatkowo ok 200g malin
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto czekoladowe z serem i malinami

Przygotowanie

  1. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić na parze.
    W misce utrzeć miękkie masło razem z cukrem. Następnie dodać jajka, ubijać krótko mikserem po czym dodać roztopioną czekoladę, wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę i wymieszać wszystko dokładnie.
    Do blaszki wyłożonej papierem przełożyć ok 3/4 ciasta. (u mnie była to tortownica o średnicy 22cm).
    W misce wymieszać oba sery, dodać cukier i cukier waniliowy, jajka oraz budyń i wymieszać mikserem na gładką masę.
    Gotową masę serową przełożyć na ciasto czekoladowe i wyrównać.
    Na wierzch wyłożyć pozostałe ciasto czekoladowe (nie wyrównywać, pozostawić takie kleksy).
    Na koniec poukładać maliny.
    Piec w temperaturze 170 st ok 60 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń