Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe z zatopionym serem i galaretką.Ciasto ładnie się prezentuje i jest pyszne.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 843
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 843
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
ciasto-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem i po żółtku.Przesiewać mąkę, kakao i proszek, lekko mieszając łopatką. Dolewać śmietankę i olej, można na niskich obrotach mikserem, krótko zmiksować. Wylać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia. masa serowa- Ser zmiksować z żółtkami i cukrem. Dolać śmietankę i przesiać budyń, zmiksować. Wkładać porcjami do woreczka cukierniczego, bez ozdobnej końcówki. Wyciskać pasy w kratkę.
Piec 45-50 min. w 175 *.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do lekkiego tężenia. Wylać na zimne ciasto i schłodzić w lodówce.