Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto czekoladowe z dodatkiem śliwek, polane polewą czekoladową.
miseczki dwie, mikser, foremka (duża keksowa), piekarnik,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1403
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 372
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2340
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1403
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 372
Składniki
Po dokładnym zmiksowaniu zawartości miseczki-1 stopniowo dodajemy zawartość miseczki-2 ciągle mieszając lub miksując aż do gładkiej masy. Do ciasta dodajemy owoce i mieszamy ręcznie drewnianą łyżką. Wysmarować margaryną formę (duża keksowa) oraz posypać tartą bułką. Wlewamy całość ciasta do tak przygotowanej formy i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza 45 minut do suchego patyczka, patyczek musi być suchy po wyjęciu go z ciasta. Po upieczeniu odczekać 15 minut i później można otworzyć piekarnik i wyjąć formę z ciastem. Ciasto polewamy polewą czekoladową, możemy jeszcze posypać kolorową posypką. Wykonanie polewy czekoladowej: Masło rozpuszczamy w małym rondelku i do gorącego, rozpuszczonego masła dodajemy rozdrobnioną tabliczkę czekolady. Całość mieszamy do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Smacznego!!!