Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto czekoladowe z dodatkiem śliwek, polane polewą czekoladową.
miseczki dwie, mikser, foremka (duża keksowa), piekarnik,
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 110
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Składniki
Po dokładnym zmiksowaniu zawartości miseczki-1 stopniowo dodajemy zawartość miseczki-2 ciągle mieszając lub miksując aż do gładkiej masy. Do ciasta dodajemy owoce i mieszamy ręcznie drewnianą łyżką. Wysmarować margaryną formę (duża keksowa) oraz posypać tartą bułką. Wlewamy całość ciasta do tak przygotowanej formy i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza 45 minut do suchego patyczka, patyczek musi być suchy po wyjęciu go z ciasta. Po upieczeniu odczekać 15 minut i później można otworzyć piekarnik i wyjąć formę z ciastem. Ciasto polewamy polewą czekoladową, możemy jeszcze posypać kolorową posypką. Wykonanie polewy czekoladowej: Masło rozpuszczamy w małym rondelku i do gorącego, rozpuszczonego masła dodajemy rozdrobnioną tabliczkę czekolady. Całość mieszamy do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Smacznego!!!