Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bez wygniatania, puszyste. Bardzo smaczne.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 42
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1177
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 178
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 42
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1177
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 178
Składniki
Drożdże pokruszyć zalać ciepłym mlekiem, wlać ubite jajka z cukrem, rozsypać cukier waniliowy, szczyptę soli, skórka z cytryny, olej, przesiać mąkę. Ważne jest aby kłaść to w takiej kolejności.
Zostawić to na 1 gdz., wymieszać łyżką drewnianą. Składniki na dużą blachę.
Piec najpierw 10 minut na 100 stopni ( ja w termoobiegu piekę na 90 stopni), , a następnie w 180 - 170 stopni (ja w termoobiegu piekę w 165 stopni 22 minut sprawdzam zapałką).
Na górze tym razem przed pieczeniem posypałam jagodami, można z jabłkiem, brzoskwinią cienko pokrojoną, można też z kruszonką.
Smacznego!