Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest niezwykle lekkie i puszyste, można wykorzystać do zrobienia strucli makowej
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13331
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14662
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6048
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13331
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1517
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14662
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6048
Składniki
1. w małym naczyniu rozrobić drożdże z 3 łyżkami mąki, łyzką cukru i lekko podgrzanym mlekiem, poczekać aż zaczną rosnąć, 2. rozpuścić masło, 3. do miski wsypać mąkę, dodać pozostały cukier, wlać wyrośnięte drożdże, wystudzone masło, jajka i żółtka, odrobinę soli, wlewać powoli maślankę i wyrabiać, 4. wyrabiać do momentu aż ciasto będzie odchodzić od reki, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 5. wyłożyć na blachę, zostawić do wyrośnięcia, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kruszonką, piec w 170-180 st 50 min