Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest niezwykle lekkie i puszyste, można wykorzystać do zrobienia strucli makowej
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10416
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4297
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423658
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10416
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336755
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4297
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423658
Składniki
1. w małym naczyniu rozrobić drożdże z 3 łyżkami mąki, łyzką cukru i lekko podgrzanym mlekiem, poczekać aż zaczną rosnąć, 2. rozpuścić masło, 3. do miski wsypać mąkę, dodać pozostały cukier, wlać wyrośnięte drożdże, wystudzone masło, jajka i żółtka, odrobinę soli, wlewać powoli maślankę i wyrabiać, 4. wyrabiać do momentu aż ciasto będzie odchodzić od reki, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 5. wyłożyć na blachę, zostawić do wyrośnięcia, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kruszonką, piec w 170-180 st 50 min