Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka można zastąpić innym owocami.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35553
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 367
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9168
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35553
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 367
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9168
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Do miski wsypać mąkę i cukier. Dodać mleko z drożdżami, żółtka, posiekane miękkie masło i ocet. Wyrobić ciasto. Odstawić na pół godz do wyrośnięcia.
Ciasto wyłożyć do dużej blaszki.
Jabłka obrać ze skóry. Pokroić w grubsze plasterki. Obsypać cynamonem.
Jabłka wyłożyć na ciasto. Wstawić do rozgrzanego piekarnika 180st na 40-45min.
Białka ubić z cukrami waniliowymi na sztywną pianę. W połowie pieczenia pianę wyłożyć na ciasto.
Jeśli piana będzie miała zloty kolor najlepiej przykryć folią aluminiową. Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem.