Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka można zastąpić innym owocami.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424731
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10612
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336912
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4704
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424731
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10612
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336912
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4704
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Do miski wsypać mąkę i cukier. Dodać mleko z drożdżami, żółtka, posiekane miękkie masło i ocet. Wyrobić ciasto. Odstawić na pół godz do wyrośnięcia.
Ciasto wyłożyć do dużej blaszki.
Jabłka obrać ze skóry. Pokroić w grubsze plasterki. Obsypać cynamonem.
Jabłka wyłożyć na ciasto. Wstawić do rozgrzanego piekarnika 180st na 40-45min.
Białka ubić z cukrami waniliowymi na sztywną pianę. W połowie pieczenia pianę wyłożyć na ciasto.
Jeśli piana będzie miała zloty kolor najlepiej przykryć folią aluminiową. Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem.