Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka można zastąpić innym owocami.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425094
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10719
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425094
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10719
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Do miski wsypać mąkę i cukier. Dodać mleko z drożdżami, żółtka, posiekane miękkie masło i ocet. Wyrobić ciasto. Odstawić na pół godz do wyrośnięcia.
Ciasto wyłożyć do dużej blaszki.
Jabłka obrać ze skóry. Pokroić w grubsze plasterki. Obsypać cynamonem.
Jabłka wyłożyć na ciasto. Wstawić do rozgrzanego piekarnika 180st na 40-45min.
Białka ubić z cukrami waniliowymi na sztywną pianę. W połowie pieczenia pianę wyłożyć na ciasto.
Jeśli piana będzie miała zloty kolor najlepiej przykryć folią aluminiową. Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem.