Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i lekko kwaskowate ciasto drożdżowe
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Mleko podgrzać ( ma być letnie), zalać nim drożdże wymieszane z cukrem i trzema łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski lub na stolnicę, dodać jajka, cukier wanilinowy, wyrośnięty rozczyn ( mleko, drożdże, cukier, mąka). Zagniatać i powoli dolewać roztopione masło. Zagnieść i pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę.
Rabarbar umyć, pokroić na kawałki. Można obrać jeśli ktoś woli bez skórki.
Z podanych składników przygotować kruszonkę.
Ciasto wyłożyć do blachy, poukładać na nim rabarbar, posypać kruszonką i odstawić jeszcze na około 15 minut.
Piec 35-40 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka.
Życzę smacznego!