Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to to jak ciasto drożdżowe z rabarbarem. A do tego jeszcze twaróg. Polecam!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1128
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4768
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1415
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1128
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4768
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1415
Składniki
Twaróg zblendować lub przepuścić dwa razy przez maszynkę do mięsa. Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier i drożdże. Dodać jogurt. Miskę przykryć ściereczką i poczekać aż drożdże zaczną pracować. Gdy ciasto wyraźnie urośnie dodać masło i twaróg. Wyrobić całość na jednolitą masę. Przykryć ściereczką jeszcze na jakieś 30 minut.
Tortownicę o średnicy 25 cm wysmarować masłem. Przełożyć do niej ciasto. Rabarbar obrać i poukładać na cieście. Piec w nagrzanym piekarniku około 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.