Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to to jak ciasto drożdżowe z rabarbarem. A do tego jeszcze twaróg. Polecam!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2651
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2911
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2651
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2911
Składniki
Twaróg zblendować lub przepuścić dwa razy przez maszynkę do mięsa. Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier i drożdże. Dodać jogurt. Miskę przykryć ściereczką i poczekać aż drożdże zaczną pracować. Gdy ciasto wyraźnie urośnie dodać masło i twaróg. Wyrobić całość na jednolitą masę. Przykryć ściereczką jeszcze na jakieś 30 minut.
Tortownicę o średnicy 25 cm wysmarować masłem. Przełożyć do niej ciasto. Rabarbar obrać i poukładać na cieście. Piec w nagrzanym piekarniku około 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.