Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialnie wilgotne, rozpływające się w ustach, uzależniające, jesienne ciasto :-)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3779
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 882
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 153
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3779
Składniki
Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą, dodać sól. Odstawić. W drugiej misce zmiksować jajka do uzyskania jasnej, puszystej masy. Stopniowo dodawać cukier, nadal miksując. Następnie strumieniem wlewać olej, cały czas miksując. Dodać suche składniki i krótko zmiksować, tylko do połączenia się składników. Dodać startą dynię i obraną, pokrojoną drobno gruszkę i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką lub szpatułką. Dno formy (wymiary 24 x 24cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto, wyrównać. Piec w temp. 180 stopni ok. 40 min. (do tzw. suchego patyczka). Wystudzić. Przekroić wzdłuż na pół. Krem: Schłodzone serek i śmietankę ubić z cukrem pudrem i sokiem z cytryny na sztywny, lśniący krem. Do formy włożyć pierwszy blat ciast, posmarować połową kremy, wyrównać, przykryć drugim blatem, wyłożyć resztę kremu i wyrównać. Całość schłodzić w lodówce kilka godzin.
Smacznego :-)