Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Filadelfia bez pieczenia to wyśmienity deser o dwóch uzupełniających się smakach delikatnie słodkim i lekko kwaskowatym, które świetnie się ze sobą komponują i tworzą niesamowity efekt końcowy. Przepis i przygotowanie ciasta jest bajecznie proste z pewnością uda się wszystkim amatorom słodkości oraz serka mascarpone.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20037
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 539
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 638
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7075
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2562
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20037
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 539
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 638
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7075
Składniki
Krakersy ścieramy na tarce o dużych oczkach do uzyskania średnio grubej konsystencji lub kruszymy w dłoniach ( tak aby żeby uzyskać fajną chrupkość spodu ). Do ciastek dodajemy krem czekoladowy i całość dokładnie ze sobą łączymy a następnie gotową masę przekładamy do tortownicy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy, delikatnie dociskając łyżką. Tak przygotowany spód ciasta wstawiamy na pół godziny do lodówki.
Do wysokiej miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fixy. Do ubitej śmietany dodajemy partiami serek mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Tak przygotowaną masę przekładamy na spód z ciasteczek i dokładnie ją rozprowadzamy, wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.
Galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 800 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Kolejną warstwą ciasta są mrożone wiśnie które rozprowadzamy na płatkach migdałowych. Na wiśnie wlewamy chłodną, lekko tężejącą galaretkę a następnie ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki.