Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mając w ostatnim czasie ogrom jabłek w domu postanowiłam trochę poeksperymentować. Pierwsza tura zniknęła w ciągu kilkunastu minut, a to chyba o czymś świadczy. ;) Jednego jestem pewna - jesień pachnie jabłkami i cynamonem!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5684
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 315
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13393
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2668
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5684
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 315
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13393
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2668
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 12 kwadracików i układamy na blasze z wyposażenia piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłko obieramy, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazdo nasienne. Ćwiartki kroimy na plasterki - tak aby były po 3-4 plasterki na jeden kwadracik. Układamy na cieście francuskim w wachlarzyki. Jabłka posypujemy cukrem i cynamonem.
Pieczemy w 200 stopniach, około 15-20 minut, aż się ciasto zarumieni na złoty kolor (od 10 minut kontrolujmy co chwilę poziom upieczenia, bo w ciągu minuty można je przypalić). Wystudzone przekąski posypujemy cukrem pudrem. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.