Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mając w ostatnim czasie ogrom jabłek w domu postanowiłam trochę poeksperymentować. Pierwsza tura zniknęła w ciągu kilkunastu minut, a to chyba o czymś świadczy. ;) Jednego jestem pewna - jesień pachnie jabłkami i cynamonem!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22511
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14802
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4594
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44041
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 598
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 599
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22511
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14802
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4594
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44041
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 598
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 599
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 12 kwadracików i układamy na blasze z wyposażenia piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłko obieramy, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazdo nasienne. Ćwiartki kroimy na plasterki - tak aby były po 3-4 plasterki na jeden kwadracik. Układamy na cieście francuskim w wachlarzyki. Jabłka posypujemy cukrem i cynamonem.
Pieczemy w 200 stopniach, około 15-20 minut, aż się ciasto zarumieni na złoty kolor (od 10 minut kontrolujmy co chwilę poziom upieczenia, bo w ciągu minuty można je przypalić). Wystudzone przekąski posypujemy cukrem pudrem. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.