Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
był w domu kokos,był ser....
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Twaróg ucieramy z cukrem, żółtkiem i mąką. Dodajemy śmietanę, aromat i wiórki, miksujemy do połączenia składników.
ciasto rozwijamy na blaszce wyłożonej papierem.ostrym nożem robimy nacięcia w zewnętrznych częściach w odstępie ok 1,5 cm(jak na zdjęciu). na środkowej części rozsmarowujemy masę serową..banana przekrajamy wzdłuż i układamy na masie
naprzemiennie zaplatamy paski ciasta, smarujemy białkiem.pieczemy ok. 25-30 minut w 200 stopniach, aż ładnie się zezłoci.