Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto francuskie z nadzieniem jeżynowym"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 32
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 285
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 32
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 285
Składniki
Ciasto francuskie rozwałkuj na oprószonej stolnicy na placek o grubości 3 mm. Następnie pokrój je na 4 pasy, każdy o szerokości ok. 12 cm. Przenieś je do wysmarowanej tłuszczem blachy i posmaruj rozbełtanym jajkiem. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez ok. 20 minut. Kiedy ciasto się upiecze, odstaw je do ostygnięcia.
W szerokim naczyniu wymieszaj jogurt ze śmietaną kremówką, cukrem pudrem oraz oczyszczonymi i zmiksowanymi jeżynami. Usztywniacz przygotuj wg instrukcji na opakowaniu i połącz go z kremem. Wszystko lekko przemieszaj.
Dwa pasy ciasta posmaruj przygotowanym nadzieniem i przykryj dwoma pozostałymi pasami. Wstaw placek do lodówki, by dobrze stężał. Po wyjęciu pokrój go i udekoruj jeżynami oraz melisą. Czas przygotowania: 40 minut
Cena porcji: ok. 2 zł. Kalorie: porcja 256 kcal.Źródło: Na żywo