Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto jabłkowe z bakaliami"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1699
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1699
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>
Jajka, mąkę, cukier, olej, mleko, cynamon i proszek do pieczenia dokładnie wymieszaj lub zmiksuj. Jabłka obierz, wykrój gniazda nasienne, pokrój w niedużą kostkę. Bakalie posiekaj.
Razem z jabłkami dodaj do ciasta, wymieszaj. Ciastem napełnij wyłożoną papierem do pieczenia blachę, wyrównaj. Wstaw do pie- karnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz około 50 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie