Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, soczyste ciasto z chrupiaca polewa.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 35
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 35
Składniki
Marchewki i jablka zetrzec i skropic cytryna. Utrzec maslo z sola, cynamonem i cukrem. Dodac jajka. Dodac make, make ziemniaczana, proszek do pieczenia i mielone orzechy ( ok. 80 g ) jesli ktos lubi. Na koncu dodac starte marchewki z jablkami. Piec w natluszczonej foremce, ok. 50-55 min w temp. 175° C ( termoobieg)
Na polewe zmiksowac wszystkie skladniki, dodajac na koncu tyle mleka, az uzyska sie odpowiednia konsystencje. Moja wyszla zbyt gesta, dlatego posypalam ja orzechami i czekolada. Wstawic do lodówki, aby polewa uzyskala swoja "lodowa" konsystencje.