Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Brzoskwinie osączyc z syropu. Od trzech jajek oddzielic białka od żółtek. Białka schowac w lodówce.
Miękkie masło utrzec z 15 dag cukru, cukrem waniliowym, solą, całymi jajkami oraz żółtkami. Dodac mąkę, proszek do pieczenia, skórkę otartą z cytryny i mleko.
Ciasto rozsmarowac na blasze (25x40) , na wierzchu rozłożyc brzoskwinie (tak by wypukła strona była do góry). Piec około 30 minut w temp. 175 stopni.
Schłodzone białka ubic na sztywną pianę razem z resztą cukru i sokiem z cytryny. Wyjąc ciasto z piekarnika po upływie 30 minut, rozsmarowac między brzoskwiniami pianę i zapiec jeszcze do jej zarumienienia, Ciasto można podawac z bitą śmietaną.
P.s. Tym razem użyłam za małej blachy i za bardzo zatopiłam brzoskwinie :( dlatego zrobiłam zdjęcie przed rozłożeniem piany z białek.