Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i łatwe ciasto. Zjedzone błyskawicznie tuż po wystudzeniu.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 178
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 143
Smak wiosny!
Odsłon: 643
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1771
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 178
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 143
Smak wiosny!
Odsłon: 643
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1771
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Składniki
Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Dodać jajka, aromat śmietankowy, jogurt i cukier. Wszystko dokładnie wymieszać pałką do ciasta. 2/3 czekolady pokroić na kawałki i wmieszać do ciasta.
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować masłem. Połowę ciasta przełożyć do foremki. Ułożyć na nim pokrojoną gruszkę i przykryć resztą ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 40-45 minut. Gorące ciasto posypać resztką startej na tarce czekolady i włożyć jeszcze raz do ciepłego (ale już wyłączonego) piekarnika. Czekolada częściowo się rozpuści. Utworzy w ten sposób coś w rodzaju polewy.