Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, wilgotne, gotowe w kilka chwil klasyk wśród letnich ciast - zawsze tak samo dobre.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 15
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2227
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 244
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1551
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 15
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2227
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 244
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1551
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki mąkę, oba cukry, proszek do pieczenia wszystko mieszamy. Następnie dodajemy składniki mokre: jajka, jogurt oraz olej. Do szklanki dodajemy łyżkę soku z cytryny i sodę oczyszczoną i natychmiast przelewamy do masy. Całość mieszamy.
Blachę o wymiarach 25x25 cm smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką bądź wykładamy do pieczenia. Przelewamy ciasto. Obrane i umyte truskawki kroimy na kawałki i układamy na wierzchu ciasta delikatnie wciskając w masę. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.