Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik dwukolorowy z polewą czekoladową.Sernik wyszedł bardzo dobry, rodzinie smakował.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5366
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
ciasto-Zmiksować białka ze szczyptą soli, potem z cukrem, dosypywanym stopniowo. Następnie dodawać po żółtku i miksować. Przesiać mąkę z kakao i proszkiem. Mieszać na niskich obrotach miksera, dodając też jogurt. Na koniec dodawać powoli olej i zmiksować ale nie za długo. Około 1/3 ciasta rozsmarować do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
masa serowa-Zmiksować jajka z cukrem, potem serem i jogurtem. Przesiać tam budynie i zmiksować. 1/2 masy serowej, kłaść kupkami na ciasto w blaszce.Między serem powkładać 1/3 ciasta.
Następna warstwę poukładać naprzemiennie do wyczerpania składników.Piec ok.60-70 min. w 175 *C.
polewa-Czekoladę rozpuścić nad parą z masłem i trochę z mlekiem. Polać i rozsmarować na zimnym placku. Kroić jak dobrze stężeje.