Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto jogurtowe ze śliwkam

Ciasto jogurtowe ze śliwkam

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 2446

Dodano:

Odsłon: 1228

Ciasto jogurtowe ze śliwkami to przepyszny, szybki i bardzo prosty wypiek, który można przygotować bez użycia miksera. Jest to znakomita propozycja dla wielbicieli śliwek ale wyśmienicie smakuje również z innymi owocami np. jabłkami czy gruszkami. Ciasto jogurtowe ze śliwkami to świetny pomysł na podwieczorek, idealny do popołudniowej kawy.

Składniki

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru kryształu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 150 ml oleju
  • 2 łyżki miodu
  • 2 jajka
  • 10-12 większych śliwek
  • cukier puder do posypania ciasta
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto jogurtowe ze śliwkam

Przygotowanie

  1. https://smakowitedania.com/2018/08/ciasto-jogurtowe-ze-sliwkami-film.html#:~:text=%C5%9Aliwki%20przekrawamy%20wzd%C5%82u%C5%BC,mie%C4%87%20g%C4%99st%C4%85%20konsystencj%C4%99.

  2. Tak przygotowane ciasto przekładamy do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie je rozprowadzamy, na wierzchu układamy połówki śliwek skórkami do dołu.
    Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C około 45-50 minut, po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń