Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekkie, puszyste ciasto na jogurcie ze śliwkami...to moja propozycja do popołudniowej kawy ;)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Żółtka ucierać z cukrem, olejem i jogurtem przez ok. 4-5 min. Następnie powoli dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia stale miksując. Na końcu dodać ubita pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem keksówki i powtykać plasterki śliwek. Ciasto piec przez ok. 90 min. w temp. 190 stopni. Następnie ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!