Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, nie skomplikowane, szybkie ciasto jogurtowe ze śliwkami. Ciasto ze śliwkami bardzo często gości na moim stole ponieważ moi bliscy uwielbiają takie ciasta.
mikser , nóż, sitko, tortownica, papier do pieczenia,
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 944
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Śliwki opłukać, osuszyć, przekroić na połówki i wyjąc pestki. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Kiedy masa jest puszysta dodajemy jajka oraz jogurt. Miksujemy dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście rozkładamy wcześniej przygotowane połówki śliwek - skórką w ciasto czyli przekrojem do góry ( lekko je wciskając w ciasto ). Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 40 - 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.