Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, nie skomplikowane, szybkie ciasto jogurtowe ze śliwkami. Ciasto ze śliwkami bardzo często gości na moim stole ponieważ moi bliscy uwielbiają takie ciasta.
mikser , nóż, sitko, tortownica, papier do pieczenia,
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326518
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5535
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326518
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5535
Składniki
Śliwki opłukać, osuszyć, przekroić na połówki i wyjąc pestki. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Kiedy masa jest puszysta dodajemy jajka oraz jogurt. Miksujemy dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście rozkładamy wcześniej przygotowane połówki śliwek - skórką w ciasto czyli przekrojem do góry ( lekko je wciskając w ciasto ). Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 40 - 50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.