Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto kakaowo-malinowe"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Składniki
Mąkę przesiej z sodą.
Mleko podgrzej razem z cukrem i kakao. Dodaj jajka i mąkę.
połącz i zmiksuj robotem kuchennym na najwyższych obrotach. Pod koniec dodaj dżem malinowy oraz olej. Wymieszaj.
Gęstą masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Posyp malinami.
Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około pół godziny.
Gotowe możesz posypać wiórkami białej czekolady.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300
Karolina Kornacka z Opola
Jedna porcja: 1,50 złŹródło: Super TV