Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kojarzycie tę reklamę popularnego batonika czekoladowego Kinder Country? Młody chłopak, pełen werwy, fika, podskakuje, brodzi w strumieniu, buszuje w zbożu, udaje kurczaka i ogólnie biega jak nakręcony, a zaraz potem delektuje się czekoladowo - zbożowym "kinderkiem". Chcecie mieć także tyle energii, pozytywnego nastawienia i zjeść coś równie pysznego, tylko w wersji XXL? Jeśli odpowiedź brzmi "tak", koniecznie zróbcie to ciasto. Usta same rozciągają się w uśmiechu już przy pierwszym kęsie. Na jednym na pewno się nie skończy.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Blaszkę o wymiarach 24 x 39 lub tortownicę 25 x 25 wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć warstwę herbatników jeden przy drugim.
W małej teflonowej patelni w 3 łyżkach mleka rozpuścić połamane białe czekolady, zostawić do wystygnięcia i w tym czasie ubić na sztywno 250 ml śmietanki.
Dodać serek i jeszcze razem krótko zmiksować, potem wlać rozpuszczoną czekoladę i kilkoma obrotami miksera połączyć. Wsypać 3 szklanki płatków, wymieszać łyżką i wylać na herbatniki.
Ułożyć kolejną warstwę z ciastek.
Tak, jak białą czekoladę, rozpuścić mleczną, ubić pozostałe 150 ml śmietany na sztywno i połączyć z czekoladą. Wylać tę masę jako kolejną na blaszkę. Posypać całość pozostałą ilością płatków.
Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej całą noc. Potem już tylko zajadać ze smakiem i ocierać ukradkiem usta z czekoladowej pianki :-)