Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8721
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 80
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8721
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 80
Składniki
Ciemne ciasto: Żółtka ubić z cukrem na pianę. Wsypać przesianą mąkę z kakao i proszkiem. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek,wymieszać.
Ciasto kokosowe: Białka ubić z cukrem . Wymieszać z wiórkami.
Krem: Jajka ubić z cukrem nad parą,do zgęstnienia. Po wystudzeniu utrzeć z masłem.
Kokosowiec: Ciemne ciasto wlać na wyłożoną papierem do pieczenia formę o wymiarach 25 x 40 cm. Na wierzch wyłożyć łyżką ciasto kokosowe.Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok.30 minut w temp.180 stopni C. Wystudzone ciasto posmarować masą. Udekorować polewą.