Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto kokosowo-kakaowe

Ciasto kokosowo-kakaowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2740

Dodano:

Odsłon: 7417

Kolejne ciasto z wykorzystaniem białek.

Składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 125g margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2-3 łyżki ciemnego kakao
  • 1 szklanka białek
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto kokosowo-kakaowe

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę keksówkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą.

  2. Margarynę rozpuścić i ostudzić.

  3. Mąkę, wiórki, cukier, kakao i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać ostudzoną margarynę.

  4. Białka ubić na sztywno i wmieszać delikatnie do ciasta.

  5. Ciasto przełożyć do formy i piec ok. 50 minut. Po ostudzeniu polać polewą czekoladową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń