Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z posypką kokosową. Ciasto przełożone masą wiśniową, jest pyszne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13970
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15734
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6381
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13970
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1609
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15734
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6381
Składniki
biszkopt 1- Do białek wlać wodę, dodać szczyptę soli i ubić z cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubić. Przesiać do tego mąki z proszkiem i kakao. Wymieszać i wylać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25-30 min.175*.
Drugi biszkopt zrobić identycznie, lecz z posypką. Składniki na posypkę zmiksować, nie zagniatać. Posypkę rozsypać na drugim surowym biszkopcie. Piec ok.25 min. w 175*. Pod koniec można przykryć papierem, żeby kokos się nie przypalił.
masa-Kompot z drylowanych wiśni, uzupełnić wodą do 1 l.Budyń z kisielem rozmieszać z 1 szklanką tego kompotu. Resztę zagotować z cukrem i ugotować budyń. Odstawić wsypać zaraz galaretki i wymieszać. Domieszać masło. Wystudzić do letniego i rozsmarować na pierwszy biszkopt.Rozsypać wiśnie
Przykryć biszkoptem z kokosem i polać polewą w esy-floresy.