Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto kruche można dodać jabłka lub śliwki.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia
Margarynę zetrzeć na tarce do jarzyn, na dużych oczkach i dodać do mąki
Dokładnie zmieszać składniki
Żółtka cukier cukier waniliowy rozetrzeć w śmietanie
Dodać do mąki z margaryną i wyrobić ciasto
Wyłożyć równo na formę do pieczenia
Na ciasto poukładać śliwki lub starte jabłka przykryć drugim ciastem
Piec w temperaturze 200 stopni C około 20 - 30 minut