Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyń z truskawkami pod słodką kruszonką tworzą super smak.
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 192
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 64
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1436
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 192
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 64
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1436
Składniki
Do większej miski lub na stolnicę dajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier puder, jajo, masło pokrojone z kostkę i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na pół, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na ok 30 minut.
Budynie gotujemy na mleko i pod koniec dodajemy galaretkę (sam proszek).
Truskawki kroimy na pół i obtaczamy delikatnie w mące ziemniaczanej.
Formę (35x25) wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy z zamrażarki jedną połówkę ciasta i ścieramy na tarce o grubszych oczkach na spód. Lekko uklepujemy. Wylewamy ciepły budyń, a na niego układamy truskawki. Na wierzch ścieramy drugą połówkę ciasta.
Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni na 55 minut. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.