Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kiedyś dość często robiłam podobne ciasto z jabłkami a że mamy sezon na truskawki to dziś w wersji właśnie z tymi owocami. Ciasto kruche ciasto z budyniem i truskawkami jest banalnie proste, smaczne i z pewnością każdemu się uda.
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1648
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4824
Polecam.
Odsłon: 113
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7276
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1648
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4824
Polecam.
Odsłon: 113
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7276
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie za suche, można dodać kilka łyżek zimnej wody.
W jednej szklance mleka wymieszać budynie z mąką ziemniaczaną. Pozostałe mleko z cukrem zagotować, wlać mieszankę budyniową i mieszając, gotować kilka minut (tak jak gotujemy budyń).
Ciasto kruche dzielimy na dwie części, na spód można dać większą ilość.
Blaszkę o wymiarach ok. 25x30 wykładamy papierem do pieczenia, następnie rozkładamy jedną część ciasta, wylewamy budyń; który wcześniej należy przez kilka minut ostudzić. Układamy przekrojone na pół truskawki, ścieramy kolejną część ciasta np. na tarce o grubych oczkach. Ja pokruszyłam jak kruszonkę. Pieczemy w 170st około 45 minut.