Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z owocami sezonowymi zapraszam po przepis
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Z jajek oddzielam żółtko i białko ,do miski daje mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier dodaje żółtko i margarynę zagniatam kruche ciasto. Gotowe ciasto dziele na 2 części większą i mniejsza ,większy kawałek ciasta wykladam do blaszki wyłożonej papierem a mniejsza cześć do lodówki na czas dalszych przygotowań .Ciasto w blaszce popiekłam w nagrzanym piekarniku 10 minut w 180 stopniach .
Ze śliwek wyciągam pestki a jabłka kroje na grubsze plasterki nie obieram ,orzechy kroje na mniejsze kawałki .Ubijam białka z odrobiną soli pod koniec dodaje cukier i porcjami dosypuje budyń miksuje. Na podpieczone ciasto wykladam owoce poruszam cynamonem następnie wylewam bezę na nią daje orzechy i skubię po wierzchu pozostałe ciasto . Można do ciasta użyć dowolnych owoców jakie macie .
Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika na środkową półkę i piekę bez termo obiegu 35 minut w 200 stopniach. gorące ciasto po wyjęciu z piekarnika posypuje cukrem pudrem i cekaem aż ostygnie, ciasto smakuje jeszcze lepiej kolejnego dni. Po dokładne wykonanie zapraszam na film na mój kanał YouTube .Smacznego