Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle efektowne ciasto, które zasmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Wszystko za sprawą kolorowych galaretek, śmietanowego nadzienia i miękkiego biszkoptu.
Blaszka 24x24 cm
Galaretki.
Każdą z galaretek rozpuść w 250 ml wrzącej wody. Przelej do prostokątnego naczynia, odstaw do wystygnięcia, a następnie włóż do lodówki, aby stężały. Gdy będą gotowe potnij je w zgrabną kostkę – ¾ galaretek użyj do masy śmietanowej. ¼ pozostaw do dekoracji.
Biszkopt.
Biała oddziel od żółtek. W wysokim naczyniu ubij białka na sztywną masę, pod sam koniec wsyp cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku i miksuj jeszcze przez chwilę. Gdy składniki się połączą wsyp mąkę i wlej olej – wszystko delikatnie wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Ciasto przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 20 minut w 170 stopniach C.
Masa śmietanowa.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno dodając 2 łyżki cukru pudru. Pod sam koniec miksowania dodaj ser mascarpone i ubijaj jeszcze przez chwilę. Do tak powstałej masy dodaj pokrojone galaretki.
Biszkopt podziel za pomocą noża na dwa cienkie blaty. Na dolny wyłóż masę śmietanową wraz z galaretkami. Przykryj drugim kawałkiem, na którego wierzchu rozłóż pozostałą część galaretek i oprósz wiórkami kokosowymi.
Specjalnie dla moich dzieciaczków przygotowałam dziś ciasto o wdzięcznej nazw...
Odsłon: 20588
Witam się z wami w ten piękny słoneczny dzień Walentynkowy, jak go spędzacie...
Odsłon: 5945
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 76
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 77
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 69
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 76
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 77
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 69
Składniki
Galaretki. Każdą z galaretek rozpuść w 250 ml wrzącej wody. Przelej do prostokątnego naczynia, odstaw do wystygnięcia, a następnie włóż do lodówki, aby stężały. Gdy będą gotowe potnij je w zgrabną kostkę – ¾ galaretek użyj do masy śmietanowej. ¼ pozostaw do dekoracji.
Biszkopt. Biała oddziel od żółtek. W wysokim naczyniu ubij białka na sztywną masę, pod sam koniec wsyp cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku i miksuj jeszcze przez chwilę. Gdy składniki się połączą wsyp mąkę i wlej olej – wszystko delikatnie wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Ciasto przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 20 minut w 170 stopniach C.
Masa śmietanowa. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno dodając 2 łyżki cukru pudru. Pod sam koniec miksowania dodaj ser mascarpone i ubijaj jeszcze przez chwilę. Do tak powstałej masy dodaj pokrojone galaretki.
Biszkopt podziel za pomocą noża na dwa cienkie blaty. Na dolny wyłóż masę śmietanową wraz z galaretkami. Przykryj drugim kawałkiem, na którego wierzchu rozłóż pozostałą część galaretek i oprósz wiórkami kokosowymi.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 49
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 208