Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto kukułkowe z budyniem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym, wsyp obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Wlej olej i wodę, wymieszaj. Piecz ok. 30 min w temp. 180°. Zimne ciasto przekrój na 3 placki.
Masa: odlej pół szklanki mleka i wymieszaj w nim budynie. Resztę mleka zagotuj z cukrem oraz kukułkami. Wlej zawiesinę, gotuj aż zgęstnieje. Zimny budyń utrzyj z masłem oraz margaryną. Masą posmaruj placki, złóż je razem, schłodź.
Porcje 15. Przygot. 60 min. Cena 1,50 zł. Kalorie 380 kcal.
Weronika Chilmon z RaciborzaŹródło: Takie jest życie