Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza wersja ciasta z jabłkami. Wystarczy zmieszać wszystkie składniki, wylać do foremki, upiec i gotowe.
Forma do pieczenia z kominem - 22 cm
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 123
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4152
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 167
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 123
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4152
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 167
Składniki
Jabłka umyj, osusz i obierz. Przekrój na pół, a każdą z połówek potnij na grubsze plastry.
Jajka ubij wraz z cukrem, gdy zwiększą swoją objętość dodaj olej, jogurt, pastę waniliową i miksuj jeszcze przez chwilę. Następnie wsyp przesianą wraz z proszkiem do pieczenia mąkę i za pomocą sylikonowej szpatułki delikatnie wszystko ze sobą wymieszaj.
Do natłuszczonej foremki wlej 2/3 ciasta, wyłóż jabłka i zalej resztą ciasta.
Piecz w 180 stopniach przez około 50 min.