Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza wersja ciasta z jabłkami. Wystarczy zmieszać wszystkie składniki, wylać do foremki, upiec i gotowe.
Forma do pieczenia z kominem - 22 cm
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 174
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 367
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23748
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 368
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 174
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 367
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23748
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 368
Składniki
Jabłka umyj, osusz i obierz. Przekrój na pół, a każdą z połówek potnij na grubsze plastry.
Jajka ubij wraz z cukrem, gdy zwiększą swoją objętość dodaj olej, jogurt, pastę waniliową i miksuj jeszcze przez chwilę. Następnie wsyp przesianą wraz z proszkiem do pieczenia mąkę i za pomocą sylikonowej szpatułki delikatnie wszystko ze sobą wymieszaj.
Do natłuszczonej foremki wlej 2/3 ciasta, wyłóż jabłka i zalej resztą ciasta.
Piecz w 180 stopniach przez około 50 min.