Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16413
Dodano: 07.05.2018
Odsłon: 510
> 6 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Tortownica 20 cm.
Miętę płuczemy, osuszamy , rozdrabniamy w robocie dolewając na początek sok z 1/2 limonki.
Oba rodzaje mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia.
Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy po jednym jajku, mąkę i mleko.
Na koniec dodajemy rozdrobnioną miętę, mieszamy i doprawiamy sokiem z limonki.
Ciasto przekładamy do torownicy wysmarowanej margaryną.
Na wierzch układamy plasterki limonki.
Ciasto pieczemy w 180 C około 40 minut.
Ciasto jest bardzo orzeźwiające.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Dolcevita-in-my-kitchen 12 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Juz sama nazwia brzmi pieknie, zapisuje przepis i dziekuje :-)2 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 08 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha <32 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 07 maja 2018Zgłoś do usunięcia
To musi być bajka, limonka z miętą :DSuper orzeźwienie :) A czym to przepić? Chyba tylko cytrynówką ;)
2 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 07 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Cudowne :)2 Kto głosował? | Odpowiedz