Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny smak i zapach mięty, do tego lekka kwaskowatość limonki. Tu nie będą nam potrzebne żadne barwniki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2278
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3334
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1386
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2131
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2278
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3334
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1386
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2131
Składniki
Tortownica 20 cm. Miętę płuczemy, osuszamy , rozdrabniamy w robocie dolewając na początek sok z 1/2 limonki.
Oba rodzaje mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy po jednym jajku, mąkę i mleko. Na koniec dodajemy rozdrobnioną miętę, mieszamy i doprawiamy sokiem z limonki.
Ciasto przekładamy do torownicy wysmarowanej margaryną. Na wierzch układamy plasterki limonki. Ciasto pieczemy w 180 C około 40 minut.
Ciasto jest bardzo orzeźwiające.