Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto trochę pracochłonne, ale bardzo pyszne. Idealne połączenie biszkoptów, brzoskwiń i galaretki.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5816
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9635
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5816
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9635
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Ciasto makowe: białka ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka, na koniec dajemy mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia i mak, mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Dwie formy o wymiarach 23x38 cm wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Pieczemy w temp. 180 stopni około 30-40 minut. Dwie galaretki brzoskwiniowe rozrabiamy w dwóch szklankach wody i odstawiamy do stężenia.
Krem: sok z brzoskwiń zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, żółtka i mąkę rozrabiamy w wodzie i wlewamy na kipiący sok, chwilę mieszamy. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem. Przekładamy: na jeden placek makowy dajemy połowę kremu i rozsmarowujemy.
Na krem układamy biszkopty sztorcem pasami.
Między biszkopty układamy pokrojone brzoskwinie z puszki..
Brzoskwinie zalewamy tężejącymi galaretkami brzoskwiniowymi, dajemy na chwilę do lodówki żeby bardziej stężały.
Następnie rozsmarowujemy drugą połowę kremu.
Przekładamy drugim plackiem makowym.
Polewamy polewą i dekorujemy dowolnie.