Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi a jeszcze szybciej znika z talerza.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1121
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2052
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 486
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1121
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2052
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 486
Składniki
Herbatniki pokrusz.Margarynę rozpuść.Masę makową wymieszaj z rodzynkami i startymi na tarce gruszkami.
Foremkę wysmaruj margaryną.Wsyp połowę herbatników,polać margaryną,nałożyć masę makową.Postępować tak do wyczerpania składników.Ostatnia warstwa powinny stanowić herbatniki polane margaryną. Piec 35 minut w temp.200 stopni. Ostudzić.
Czekoladę rozpuść na parze z kremówką.Przestudż,połącz z alkoholem. Polej nią chłodne ciasto.