Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko się robi a jeszcze szybciej znika z talerza.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4491
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12176
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6903
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 212
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4491
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12176
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6903
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5647
Składniki
Herbatniki pokrusz.Margarynę rozpuść.Masę makową wymieszaj z rodzynkami i startymi na tarce gruszkami.
Foremkę wysmaruj margaryną.Wsyp połowę herbatników,polać margaryną,nałożyć masę makową.Postępować tak do wyczerpania składników.Ostatnia warstwa powinny stanowić herbatniki polane margaryną. Piec 35 minut w temp.200 stopni. Ostudzić.
Czekoladę rozpuść na parze z kremówką.Przestudż,połącz z alkoholem. Polej nią chłodne ciasto.