Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto makowe z polewą czekoladową.

Ciasto makowe z polewą czekoladową.

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 404

Dodano:

Odsłon: 1081

Szybko się robi a jeszcze szybciej znika z talerza.

Składniki

  • 40 dag.czekoladowych herbatników
  • 25 dag.margaryny
  • puszka masy makowej
  • 2 gruszki
  • 10 dag.rodzynek
  • Polewa;
  • 10 dag.mlecznej czekolady
  • 5 łyżek kremówki
  • łyżka mocnego alkoholu lub
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Herbatniki pokrusz.Margarynę rozpuść.Masę makową wymieszaj z rodzynkami i startymi na tarce gruszkami.

  2. Foremkę wysmaruj margaryną.Wsyp połowę herbatników,polać margaryną,nałożyć masę makową.Postępować tak do wyczerpania składników.Ostatnia warstwa powinny stanowić herbatniki polane margaryną.
    Piec 35 minut w temp.200 stopni.
    Ostudzić.

  3. Czekoladę rozpuść na parze z kremówką.Przestudż,połącz z alkoholem.
    Polej nią chłodne ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń