Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyć trudne w wykonaniu ale jest bardzo pyszne.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 422
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2260
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1006
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 422
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2260
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1006
Składniki
Wykonanie masy makowej: Mak sparzyć i trzy razy przepuścić przez maszynkę. Żółtka utrzeć bardzo dokładnie z cukrem pudrem, połączyć z makiem, aromatem i delikatnie wymieszać z ubitą pianą z białek. Wykonanie ciasta cytrynowego: Masło utrzeć również bardzo dokładnie z cukrem i żółtkami na puch. Dodać aromat cytrynowy, mąkę, proszek do pieczenia i na koniec dobrze ubitą pianę z białek i lekko wymieszać. Składanie placka: Do przygotowanej formy wlewać na przemian ciasto cytrynowe i makowe. Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut.