Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne ciasto do kawuni
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 376
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 376
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Masło stopić i wystudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ze szczyptą soli zmiksować i miksując stopniowo dodawać cukier waniliowy i zwykły. Po około 7-8 minutach miksowania zmniejszyć obroty miksera do minimum i nadal miksując stopniowo dodawać mąkę z proszkiem i stopione masło. Wyłączyć mikser i mieszając drewnianą łyżką, stopniowo dodawać mak z kokosem. Przelać do przygotowanej keksówki i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 45- 50 minut, do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem czy polewą. Moja rada: Ja miałam tylko 80 gram masła, więc po stopieniu przelałam do szklanki i dolałam tyle oleju, aby tłuszczu było łącznie 0,5 szklanki. Ciasto można przekroić i przełożyć masą.