Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne ciasto do kawuni
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5511
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13241
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5511
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Masło stopić i wystudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ze szczyptą soli zmiksować i miksując stopniowo dodawać cukier waniliowy i zwykły. Po około 7-8 minutach miksowania zmniejszyć obroty miksera do minimum i nadal miksując stopniowo dodawać mąkę z proszkiem i stopione masło. Wyłączyć mikser i mieszając drewnianą łyżką, stopniowo dodawać mak z kokosem. Przelać do przygotowanej keksówki i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 45- 50 minut, do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem czy polewą. Moja rada: Ja miałam tylko 80 gram masła, więc po stopieniu przelałam do szklanki i dolałam tyle oleju, aby tłuszczu było łącznie 0,5 szklanki. Ciasto można przekroić i przełożyć masą.