Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto malinowo-jagodowe

Ciasto malinowo-jagodowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2426

Dodano:

Odsłon: 13384

Proste i szybkie ciasto ucierane z dużą ilością malin i jagód (borówek amerykańskich). I jakaś truskawka też się może dołączyć :)

Składniki

  • Ciasto ucierane: 250g miękkiego masła
  • 200g cukru
  • 4 jajka (M)
  • 250g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Obłożenie: 200-250g malin
  • 200-250g jagód
  • 100g białej czekolady
  • ew. cukier puder
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 200 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.

  2. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodawać jajka i dobrze wymieszać.
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą i dodać do masy maślano-jajecznej.
    Ciasto wyłożyć do formy, odstawić na bok.

  3. Owoce przebrać, opłukać i osuszyć. Rozłożyć na przygotowanym cieście. Czekoladę pokroić na małe kawałki i rozłożyć na owocach.
    Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25-30 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń