Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,smaczne,kwaskowate w sam raz na upalne dni.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 755
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 103
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 755
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 103
Składniki
Białka ubijam na sztywno dodaję cukier,żółtka,mąkę i proszek do pieczenia.Wszystko lekko ubijam, aby białka nie opadły.Piekę biszkopt ok.20 min. w tem. 180 stopni.Studzę.
Galaretki mieszam osobno z wodą , każdą na 1 szkl. wody.Studzę.Maliny rozniatam.Upieczony biszkopt kroję na dwie części.Pierwszą układam na blachę.Rozgniecione maliny mieszam z tężejacą galaretką i wylewam na biszkopt, przykrywam drugą częścią biszkoptu.
Śmietanę ubijam na sztywno , dodaję serek waniliowy i drugą tężejącą galaretkę.Szybko mieszam i wylewam na biszkopt.Wkładam do lodówki na ok.2 godz.Najlepiej zrobić to ciasto wcześniej,aby dobrze się stężało .