Do góry

Desery Przepis na:

ciasto mandarynkowe na oranżadzie

ciasto mandarynkowe na oranżadzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 239

Dodano:

Odsłon: 341

proste i pyszne ciasto mandarynkowe na oranżadzie

Składniki

  • 300g cukru,
  • 600g mąki,
  • 1 szklanka oranżady (Ja dałam niebieską)
  • 150ml oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 7 mandarynek (według uznania)
  • 4 jaja
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,cukrem i cukrem waniliowym.Pianę z białek ubić na sztywno.
    Wszystko,czyli pianę,żółtka,oranżadę i olej dodać do mąki i
    wymieszać łyżką.Przelać do blachy o średnicy 24.Cząstki mandarynek
    powciskać w ciasto.

  2. Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut.do suchego patyczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń