Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pyszne ciasto mandarynkowe na oranżadzie
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,cukrem i cukrem waniliowym.Pianę z białek ubić na sztywno. Wszystko,czyli pianę,żółtka,oranżadę i olej dodać do mąki i wymieszać łyżką.Przelać do blachy o średnicy 24.Cząstki mandarynek powciskać w ciasto.
Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut.do suchego patyczka.