Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto marchewkowe, które w prosty i szybki sposób możesz wykonać. Moje wypieki to zakładka w której musi zagościć ten przepis. Bakalie i smak marchewki rewelacyjnie podkreślają smak tego placka.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1308
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24892
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1308
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24892
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 93
Składniki
Ścieramy marchew na tarce na wiórki. Do półmiska wrzucamy trzy jajka bez skorupki, po czym je miksujemy na szybkich obrotach, dodając pół szklanki cukru. Miksujemy do chwili, gdy uzyskamy kremową konsystencję. Do drugiego półmiska przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, przyprawą do piernika, cynamonem. Do zmiksowanego jajka z cukrem dodajemy przesiane składniki. Chwilę miksujemy na wolnych obrotach jednocześnie dolewając olej. Po czym do masy dodajemy namoczoną żurawinę i rodzynki, jeszcze chwilę miksujemy. Do całości dodajemy startą marchew i ręcznie mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Całość wlewamy do foremki wyściełanej papierem do pieczenia o wymiarach 10 cm na 30 cm.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni Celsjusza, przez 50 minut. Chcesz więcej pikantnych szczegółów to koniecznie obejrzyj prezentowany filmik kulinarny.