Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne ciasto w klimacie nawiązującym do kończącego się lata.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 246
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4939
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4831
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44875
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 492
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 246
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4939
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4831
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44875
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 492
Składniki
Marchew obieram, myję i ścieram na małych oczkach. Orzechy tnę na drobne kawałki, a jabłko myję, obieram, wycinam gniazdo nasienne i tnę w kostkę.Jaja ubijam na najwyższych obrotach, aż powstanie gładka masa. Nie przerywając miksowania dodaję stopniowo cukier, a gdy masa stanie się jednolita i puszysta, wlewam cienkim strumieniem olej rzepakowy. Następnie, miksując na małych obrotach, dodaję mąkę, sól, sodę i cynamon.
Do ciasta wrzucam marchew, jabłka i orzechy. Całość łączę za pomocą łyżki i wylewam na wyłożoną papierem blaszkę. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Piekę około godziny do tzw. suchego patyczka.