Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, wilgotne ciasto marchewkowe z lekkim, orzechowym kremem
Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej.
Jajka należy ubić do podwojenia objętości. Dodawać stopniowo cukier i ciągle ubijać aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając dolewać cieniutkim strumieniem olej.
Następnie dodać marchewkę, jabłko i wiórki kokosowe, wymieszać łyżką.
Do drugiej miski przesiać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę i sól, wymieszać. Suche składniki przesypać do miski z marchewką i delikatnie połączyć łyżką do połączenia się składników.
Dno tortownicy (24cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać i piec w temp. 160 stopni przez ok. 1 godzinę lub do tzw.suchego patyczka. Wyjąć, wystudzic.
Krem orzechowy: W misce ubić mascarpone z masłem orzechowym i cukrem, do uzyskania jednolitej, puszystej masy.
Wystudzone ciasto marchewkowe przekroić wzdłuż na dwa blaty. Jeden przełożyć na talerz lub paterę, wyłożyć 1/2 kremu, wyrównać. Położyć drugi blat, na wierzch wyłożyć resztę kremy, wyrównać. U mnie brzeg udekorowany płatkami białej czekolady. Schłodzić kilka godzin. Smacznego :-)
Pomyślałam, że ser sam w sobie zawiera tłuszcz, więc po co jeszcze dodawać ma...
Odsłon: 2596
Dziś mam kolejny pyszny przepis na przepyszny obiad dla całej rodziny
Odsłon: 225
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, se...
Odsłon: 37
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 25
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 157
Dziś mam kolejny pyszny przepis na przepyszny obiad dla całej rodziny
Odsłon: 225
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, se...
Odsłon: 37
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 25
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 157
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Jajka należy ubić do podwojenia objętości. Dodawać stopniowo cukier i ciągle ubijać aż masa będzie gładka i puszysta. Wciąż ubijając dolewać cieniutkim strumieniem olej. Następnie dodać marchewkę, jabłko i wiórki kokosowe, wymieszać łyżką. Do drugiej miski przesiać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę i sól, wymieszać. Suche składniki przesypać do miski z marchewką i delikatnie połączyć łyżką do połączenia się składników. Dno tortownicy (24cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto, wyrównać i piec w temp. 160 stopni przez ok. 1 godzinę lub do tzw.suchego patyczka. Wyjąć, wystudzic. Krem orzechowy: W misce ubić mascarpone z masłem orzechowym i cukrem, do uzyskania jednolitej, puszystej masy. Wystudzone ciasto marchewkowe przekroić wzdłuż na dwa blaty. Jeden przełożyć na talerz lub paterę, wyłożyć 1/2 kremu, wyrównać. Położyć drugi blat, na wierzch wyłożyć resztę kremy, wyrównać. U mnie brzeg udekorowany płatkami białej czekolady. Schłodzić kilka godzin. Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Deser z mascarpone, owocami i wafelkami
Desery
Ciasto orzechowe z jabłkami
Desery
Szarlotka z budyniową pianką i bezą
Desery
Ciasto półkruche z jabłkami
Deser z mascarpone, owocami i wafelkami
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, se...
Odsłon: 37
Ciasto orzechowe z jabłkami
Polecam smaczne ciasto orzechowe z dodatkiem jabłek. Ciasto po upieczeniu je...
Odsłon: 51