Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne i zdrowe ciasto. Jest doskonałym dodatkiem do kawy oraz dobrym sposobem na to, aby przekonać nasze dzieci do jedzenia marchewki.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku, chwilę studzimy i dodajemy do niego cukier i jajko. Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę (ja dodałam żytniej - razowej), płatki owsiane, sodę, pokruszoną czekoladę i orzechy nerkowca. Dodajemy do tego mieszaninę z rondelka i ponownie wszystko mieszamy.
Następnie formujemy ciasteczka i pieczemy przez około 12-14 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego!