Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne i zdrowe ciasto. Jest doskonałym dodatkiem do kawy oraz dobrym sposobem na to, aby przekonać nasze dzieci do jedzenia marchewki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13849
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15469
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6303
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13849
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1594
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15469
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6303
Składniki
Masło rozpuszczamy w rondelku, chwilę studzimy i dodajemy do niego cukier i jajko. Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę (ja dodałam żytniej - razowej), płatki owsiane, sodę, pokruszoną czekoladę i orzechy nerkowca. Dodajemy do tego mieszaninę z rondelka i ponownie wszystko mieszamy.
Następnie formujemy ciasteczka i pieczemy przez około 12-14 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego!